‘ Alev Hasanoğlu Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi ‘ açıldı

8 Şubat 2023 Çarşamba

Değerli Meslektaşlarımız,

Çocuk hekimlerini sevindirecek mutlu bir haberi sizlere duyurmak istiyoruz. Ülkemizde metabolizma hastalıkları ve çocuk sağlığı konusunda araştırmaları ile gençlere ufuk açan, uzmanlar yetiştiren, Gazi Üniversitesi, Tıp fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı bünyesinde, Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim dalının kurulmasına emek veren, derneğimizin çok değerli danışma kurulu üyesi  Prof.Dr.Alev Hasanoğlu’nun ismi 03.01.2023 tarihinde Gazi Üniversitesi, Tıp Fakültesi bünyesindeki Faz I Klinik Araştırma merkezine verilmiştir.
‘Prof Dr. Alev Hasanoğlu Faz I Klinik Araştırma Merkez’i, SMA gibi metabolik hastalıkların yanısıra Türkiye’de ilk kez 7000’den fazla hastalığın genetik incelemesini yapabilecek donanıma sahiptir.  Ayrıca nadir hastalıklar için ilaç geliştirme çalışmaları da bu merkezde sürdürülecektir. Merkezin, başarılı araştırmalara imza atarak, çocuk sağlığının gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Sayın Prof.Dr.Alev Hasanoğlu hocamızı, vefa örneği göstererek onurlandıran Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı  Prof.Dr.Aysun Bideci’nin şahsında tüm Öğretim üyelerini bu girişimleri için yürekten kutluyor, çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları öğretim üyesi Prof.Dr.Leyla Tümer, Prof.Dr.Fatih Süheyl Ezgü, Prof.Dr.Gürsel Biberoğlu, Prof.Dr.İlyas Okur ve Doç.Dr.Aslı İnci’ye çalışmalarında başarılar dileriz.  
Metabolizma hastalıkların gelişmesine öncülük eden Sayın Prof.Dr. Alev Hasanoğlu’na  çocuk sağlığına verdiği hizmetler için sonsuz teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesini diliyoruz.
 
Türkiye Milli Pediatri Derneği, Yönetim Kurulu